Rybí filet s pomerančovým máslem, romanescem a lískovými oříšky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Bulgur uvařte podle návodu – obvykle stačí zalít dvěma díly vroucí vody, přikrýt a nechat nabobtnat. Květák rozeberte na růžičky, vložte je do pařáku a uvařte v páře téměř doměkka. Nakonec ho vmíchejte do bulguru a ochuťte muškátovým oříškem – příloha je hotová.

2. Máslo nechte v kastrůlku lehce zezlátnout, zalijte pomerančovou šťávou a vařte na mírném ohni asi 5–7 minut nebo dokud nezhoustne na 1/3 původního objemu. Mezitím nahrubo nasekejte lískové oříšky a nasucho je opražte na pánvi.

3. Lososa rozdělte na čtyři porce, osolte, opepřete a z obou stran opečte na oleji (snažte se, aby se nevysušil a zůstal uvnitř šťavnatý). Hotovou rybu přelijte pomerančovým máslem, posypte opraženými ořechy a podávejte s květákovým bulgurem.

Poznámka k receptu

Není pravda, že romanesco je prostě jenom špičatý květák. Je lepší. Postrádá totiž nahořklou peprnost. Suroviny na tento recept nenajdete jen tak raz, dva, tři v lednici, ale výsledek stojí za námahu. Kdo má rád květák klasický, jako autorka receptu, Hana Michopulu, klidně ho může použít místo romaneska.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde