Provensálská Sardináda

Seznam surovin

  • sardinka 10 kusů (podle velikosti 5-10 kusů, co největší, čerstvé)
  • olej olivový (podle potřeby)
  • bylinky (čerstvé, provensálské, nebo stačí jen tymián)
Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Zkontrolujeme, zda jsou sardinky dobře vyvrhnuté; vnitřnosti dělají hořkou chuť na pozadí. Hlavy raději necháme, stejně se nejí a ryby se vcelku lépe pečou.

Ryby trochu potřeme olivovým olejem a posolíme. Dáme na ohniště a posypeme nasekanými provensálskými bylinkami.

Pečeme 10 minut po jedné straně, otočíme, posypeme bylinkami a pečeme 5 minut podruhé straně.

Nakonec ještě lehce přisolíme. Podáváme se zelenými fazolkami nebo s brambůrky a s lehkým růžovým nebo bílým vínem.

Aby se vaše kulinářské dílo nestalo obětí plamenů, mějte po ruce šálek s vodou a případně oheň zklidněte pár kapkami vody.

Poznámka k receptu

Totéž můžeme provádět s makrelami, které pečeme 15 - 10 minut.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...