Pošírovaný losos s maltézskou omáčkou

Seznam surovin

Ryba:

Maltézská omáčka:

Rozinková dýně:

Bulgur:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Porce lososa necháme proležet v cukru a soli asi 30-40 minut, poté otřeme.

2. Vývar a víno svaříme dohromady s bylinkami, kousky marinovaného lososa uvaříme na páře do růžova, dochutíme solí a v ideálním případě ihned podáváme.

3. Kostky dýně orestujeme na oleji, ochutíme skořicí, solí a rozinkami s madeirským vínem, krátce společně povaříme. Podáváme k lososu.

3. Zatímco se připravuje losos, uděláme si omáčku: V plechové misce nad vodní lázní vyšleháme žloutky s rybím vývarem a šťávou z pomerančů. Jakmile začnou houstnout, všleháme vlažné máslo, vymícháme v krémovou omáčku a vložíme pomeranče nakrájené na segmenty. Dochutíme cayennským pepřem, solí a v ideálním případě ihned podáváme.

4. Jako přílohu servírujeme bulgur dochucený petrželí a vinným octem.

Poznámka k receptu

Dobrého norského lososa koupíte pod ochrannou známkou NORGE.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...