Pečený losos s kaparovou omáčkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Porce ryby osolte, opepřete, pokapejte citronovou šťávou a nechte rozležet. Pak je naskládejte na plech vyložený pečícím papírem, na každou porci položte kousíček másla a pečte 15-20 minut.

Z druhé lžíce másla a hladké mouky udělejte světlou jíšku, zalijte ji mlékem, rozšlehejte metličkou a povařte velmi zvolna asi 10 minut. Vmíchejte jemně nasekané kapary, lžíci citronové šťávy, lžičku
citronové kůry, dochuťte solí, pepřem. Nakonec vmíchejte do omáčky zakysanou smetanu a už nevařte.

Porce masa rozdělte na talíře, přelijte omáčkou a podávejte s různě upravenými bramborami a salátem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...