Pečená filátka z lososa „balkai“

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Jablka oloupeme a nakrájíme na dvoucentimetrové kostičky, podusíme ve 20 g másla tak, aby nezhnědla. Přidáme vodku a flambujeme, poté necháme vychladnout.

Nasekaný kopr smícháme s medem a dijónskou hořčicí a uložíme do lednice. Filety rozdělíme na čtyři stejné kousky, osolíme, opepříme. Pak je zlehka potřeme připravenou medovo-hořčičnou omáčkou a olivovým olejem, vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a přibližně po 8 minutách přendáme na talíř.

Vidličkou rozmačkáme brambory, přidáme zbytek másla a případně dochutíme. Pokrm ozdobíme snítky kopru a servírujeme i s flambovanými jablky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...