Mořský vlk pečený s rajčátky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Ryby očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme je, opepříme, pokapeme šťávou z limetky a necháme hodinu odležet v chladu.

Čerstvé bylinky nasekáme a promícháme s částí olivového oleje. Odleželé ryby rozložíme na plech, obložíme je omytými rajčátky na stoncích a vše pokapeme olivovým olejem s bylinkami. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 10 – 15 minut, dokud ryby nezezlátnou.

Mezitím nakrájíme na měsíčky uvařené neoloupané brambory a opečeme je dozlatova na pánvi se zbylým olejem. Přidáme olivy, med, dijonskou hořčici a bílé víno, opatrně promícháme, prudce provaříme a směs přidáme na plech k rybám. Vše krátce zapečeme a ihned podáváme, posypané pažitkou.

Poznámka k receptu

Mořský vlk, nazývaný také mořský okoun, bývá někdy nesprávně zaměňován s mořským ďasem, což je ale úplně jiná ryba. Pozor, ať si je při nákupu nespletete.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...