Miniburgery s lososem

Seznam surovin

Sýrová bulka:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mléko rozehřejeme spolu s máslem, trochu osolíme, vmícháme mouku a odstavíme. Do těsta vmícháme vejce, poté sýr nakrájený na kostičky – trochu sýra necháme stranou (později ho nastrouháme a bochánky jím posypeme).

2. Pomocí dvou lžic tvarujeme bochánky a klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 °C asi 20 minut dozlatova.

3. Kopr a šalotku nakrájíme najemno, vymícháme s lososem nakrájeným na kostičky, promícháme s olejem, citrónovou šťávou a kůrou, se solí a pepřem.

4. Créme fraiche, gin, pažitku a okurku dobře umícháme do hladka. Směs vrstvíme do bulky spolu s náplní z lososa. Ozdobíme vařenými křepelčími vejci a lososovým kaviárem.

Poznámka k receptu

Pro obměnu můžete lososa podávat se směsí orestované zeleniny (šalotka, zázvor, česnek) ochucené chilli, cukrem, sojovou omáčkou a octem. Dozdobit tuto druhou variantu můžete třeba koriandrem, arašídy či najemno nakrájeným čínským zelím.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...