Lososové ceviche

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Tortilly pokrájejte na osminky, ve středně velké pánvi rozehřejte asi centimetrovou vrstvu slunečnicového oleje a postupně osmažte tortillové klínky. Přebytečného oleje je zbavte na papírové utěrce.

2. Lososa nakrájejte velmi ostrým nožem na co nejtenčí plátky, rozložte je na servírovací talíř, pokapejte šťávou z poloviny limety a nechte 10 minut odpočinout v lednici. Mezitím zbavte avokádo pecky i slupky a nakrájejte je na tenké plátky.

3. Na odpočinutého lososa rozložte plátky avokáda a zasypte najemno pokrájenou papričkou jalapeño a jarní cibulkou.

4. V misce smíchejte šťávu z poloviny limetky, sójovou omáčku a sezamový olej. Dresinkem přelijte lososa, posypejte ho nasekaným koriandrem a podávejte s osmaženými tortillami.

Poznámka k receptu

Ceviche jsou v Jižní a Latinské Americe doma, syrová ryba se „uvaří“ díky šťávě z citrusů. Chce to samozřejmě kvalitní a čerstvou rybu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde