Losos zapečený s bylinkovou omáčkou s petrželovými bramborami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cibuli nadrobno nakrájejte a za občasného míchání restujte na oleji přibližně 2 – 3 minuty. Přidejte rajčatový protlak, kurkumu a dále restujte asi 2 minuty za stálého míchání. Poté přilijte vývar a víno. Směs přiveďte k varu a vařte asi 4 minuty. Zalijte smetanou Meggle a opět přiveďte k varu, poté nechte omáčku 4-5 minut mírně podusit.
Petržel omyjte, osušte a nasekejte. Zhruba polovinu nasypejte do směsi, zbytek si schovejte na brambory. Kopr rovněž omyjte, osušte a otrhejte ze stonku. Jednu snítku si nechte na konečnou ozdobu talíře. Zbytek najemno nasekejte a vmíchejte do bylinkové omáčky. Omáčku dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
Oloupané brambory vařte 20-25 minut ve vroucí osolené vodě. Lososa omyjte, osušte a naporcujte na 4 přibližně stejné kousky. Filety naskládejte vedle sebe do žáruvzdorné zapékací misky a přelijte omáčkou. Pečte v předehřáté troubě (elektrická trouba 200°C/horkovzdušná 175°C) asi 15 minut.
V malém rendlíku rozpusťte máslo a odstavte ho na prkénko. Uvařené brambory sceďte a promíchejte je s máslem a zbylou petrželkou. Dochuťte solí. Na talíři ozdobte koprem, který jste si dali stranou.

Poznámka k receptu

Na 1 porci přibližně 2310 kJ, 550 kcal. E 38 g, F 36 g, 15 g KH

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...