Losos se zeleninou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Filety očistíme, osušíme, pokapeme šťávou z půlky citronu a necháme v chladu 15 minut odpočinout. Zeleninu uvaříme téměř doměkka v osolené vodě. (Pokud máme jen mraženou zeleninu, dáme ji vařit nerozmraženou.) Zeleninu scedíme a v sítu necháme odkapat. Troubu rozpálíme na 230°C.

Filety osušíme a kůží dolů je položíme na plech vyložený papírem na pečení. Vrch filetů potřeme olivovým olejem a připravené rybí maso pečeme v troubě přibližně 10 minut.

Na pánvi přepustíme máslo, přidáme zeleninu, dochutíme ji solí a pepřem a pod poklicí ji krátce podusíme doměkka tak, aby zůstala křupavá. Porce lososa rozdělíme na talíře spolu s dušenou zeleninou, rybu posypeme drceným pepřem a na kroužky nakrájenou cibulkou, přidáme měsíček citronu a podáváme s bílou nebo celozrnnou bagetou.

Poznámka k receptu

K lehkému pokrmu připravte vhodný dresink: 400 g hustého, méně tučného bílého jogurtu prošlehejte s 1 lžící olivového oleje, 1 drobně nasekanou jarní cibulkou a 2 lžičkami dijonské hořčice. Nakonec směs osolte a vmíchejte drcený pepř.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde