Losos pošírovaný v zeleném čaji

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do hlubší pánve s poklicí nebo hrnce vlijte asi 2,5 l vody. Přidejte šťávu z 1,5 limety, 5 lžic medu, zázvor, sůl, pepř a přiveďte k varu. Jakmile se voda vaří, snižte teplotu, zakryjte poklicí a vařte 10 minut, aby se uvolnily všechny chutě. Pak odeberte asi 100 ml tekutiny a odložte ji stranou. Pánev sundejte z ohně, vsypte do ní zelený čaj a nechte luhovat 3–5 minut. Mezitím nakrájejte lososa na 4 porce. Vraťte pánev na plotnu, znovu přiveďte k varu a vložte porce lososa do vody, zakryjte a vařte asi 6–7 minut, ryba musí na dotek zůstat pevná.

2. Mezitím v rendlíku připravte omáčku: svařte odloženou tekutinu se zbývající limetovou šťávou a lžící medu. Vařte, dokud se tekutina nezredukuje asi na 2/3 obsahu a omáčka nezhoustne, trvá to asi 10 minut. Vyjměte rybu děrovanou naběračkou a položte na talíř. Před podáváním každou porci přelijte omáčkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...