Kalamáry s kořenovou zeleninou a česnekovou francouzskou bagetou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravíme si suroviny - kalamáry opláchneme pod studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Mrkev s celerem očistíme a nakrájíme na 1 cm veliké kostičky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kousky o velikosti špendlíkové hlavičky. Bagetu rozpůlíme a obě půlky ještě podélně rozkrojíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na 2 mm tenké plátky. Z petržele si utrhneme pár lístků na ozdobu a zbytek petržele a tymiánu nasekáme na kousky cca 2 mm velké. Předehřejeme si troubu na 180 °C, ve které později upečeme bagetu

2. Začneme s přípravou kořenové zeleniny. Vezmeme si kastrol a přidáme do něj 2 polévkové lžíce olivového oleje extra virgine. Na vysokém plameni necháme olej rozpálit. Když je olej dostatečně rozpálený, stáhneme na střední plamen, přidáme mrkev, šalotku, celer, tymián a polovinu z celkového množství česneku. Zeleninu krátce opečeme cca 3 minuty.

3. Připravíme si kalamáry. Do opečené zeleniny přidáme kalamáry, bílé víno, rajčatový protlak a dochutíme solí a pepřem dle chuti. Kastrol přikryjeme pokličkou a kalamáry dusíme cca 5 minut.

4. Mezitím si připravíme bagety. Bagety potřeme máslem a posypeme nasekaným česnekem. Potom je dáme péct přímo na mřížku trouby. Pečeme v předem vyhřáté troubě (program vrchní i spodní pečení) na 180 °C po dobu 7 minut.

5. Můžeme servírovat. Kalamáry vložíme do misky nebo hlubokého talíře, ozdobíme lístky petržele a servírujeme s opečenou česnekovou bagetou.

Poznámka k receptu

Recept si můžete také díky nové službě Nataliri.cz jednoduše vyzkoušet. Nataliri.cz nemá za cíl dovézt vám perfektně připravené jídlo, ale najít ty nejlepší suroviny a spolu s receptem je donést až před váš práh. Naprostý amatér má šanci stát se šéfkuchařem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde