Glazovaná treska s cukrovým hráškem a sezamovou rýží

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejprve si připravte marinádu do misky smícháním medu, sojové omáčky, 1 lžičky sezamového oleje a na jemno nakrájeného čerstvého zázvoru a dejte do ní marinovat tresku.

Zatím si připravte plech, který vyložíte alobalem a pokapete sezamovým olejem. Položte na něj plátky ryby a alobal uzavřete. Rozehřejte troubu na 200° C nebo gril a rybu pečte do měkka, na což většinou stačí max. 15 minut. Poslední asi 3 minuty zvyšte teplotu trouby anebo dejte na program gril. Ryba by měla být propečená, ne však vysušená.

Mezitím si připravte vodu na cukrový hrášek. Jakmile se začne vařit, dáme ho do vařící vody a vaříme asi jen 2 - 3 minuty, aby nezměnil barvu. Vyndejte a nechte okapat. Propláchněte rýži horkou a studenou vodou a prohřejte jen tak 1 minutu v mikrovlnné troubě, poté smíchejte se sezamovými zrníčky.

Dejte na talíř, přidáme hrášek a nakonec upečenou tresku. Zbytkem teplé marinované omáčky z pečení pokapeme a podáváme ozdobené na jemno nakrájenou jarní cibulkou, případně koriandrem.

Poznámka k receptu

Tresku stačí marinovat jen chvilku, velmi brzy nasákne aroma ze sojové omáčky a zázvoru. Pro oživení chutě můžete použít i omáčku hoisin či teriyaki. Zeleninová rýže urychlí přípravu, jelikož se nemusí vařit a jídlo odlehčí. Celkově je pokrm svěží a zároveň díky marinádě, sezamu a korinadru chuťově zajímavý a výrazný.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...