Flambované mušle

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Čerstvé mušle ponoříme do studené vody a počkáme 5 minut. Mušle, které se neuzavřou, vyhodíme. Z ostatních (uzavřených) mušlí vytrhneme vous.

V kastrolu rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm oloupané a nadrobno nakrájené šalotky a plátky česneku. Přidáme mušle a necháme vydusit všechnu tekutinu. Pak mušle zalijeme sklenkou
koňaku, opatrně ho zapálíme a flambujeme.

Když alkohol dohoří, přilijeme smetanu a krátce provaříme. Mušle podle potřeby osolíme a opepříme, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...