Filety z okouníka v citronové omáčce s tymiánem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupejte a najemno nakrájejte. V hrnci rozehřejte máslo,cibuli a česnek na něm osmahněte po dobu 2-3 minut. Hrnec zchlaďte přilitím vývaru a smetany na vaření Meggle. Směs přiveďte k varu a nechte 6-8 minut vařit při mírné teplotě, pak ji odstavte. Zvlášť si uvařte rýži ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.

Citron omyjte horkou vodou, dosucha jej utřete a z jedné poloviny nastrouhejte najemno kůru. Z poloviny citronu vymačkejte šťávu a druhou polovinu nakrájejte na kolečka a ta přepulte. Tymián omyjte, dosucha oklepejte a otrhejte z něj lístky. Do připravené omáčky přidejte tymián, citrónovou šťávu a kůru a dochuťte ji pepřem a solí.

Rybu omyjte, osušte a rozkrájejte na 4 stejně velké porce. Osolte a opepřete. Poloviny plátků citronu zprudka opečte bez tuku na pánvi, asi 1-2 minuty z obou stran, a poté je vyjměte. Do pánve dejte 1 lžíci oleje a rybu smažte asi 5 minut ze strany s kůží, poté rybu obraťte a smažte ještě 2-3 minuty.

Mezitím očistěte cukety, omyjte je a pomocí škrabky je podélně nakrájejte na tenké proužky. Ve druhé pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje. V ní nechte asi na 3 minuty osmahnout cukety a přitom je opatrně obracejte. Dochuťte solí a pepřem a omáčku znovu zahřejte. Na talíře servírujte vždy omáčku, 1 rybí filet, rýži a cuketovou směs.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...