Lehký bramborový salát s rybou v balíčku

Seznam surovin

Salát:

Rybí balíčky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejdřív si připravte salát. Omyté neoloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Oloupejte je, pokrájejte na kostky (nebo použijte kráječ na brambory) a nechte vychladnout.

2. K bramborám přidejte v páře uvařenou kukuřici, na kostičky pokrájenou papriku a cibulku a na závěr opatrně přimíchejte na kousky pokrájené avokádo pokapané citronem, aby neztmavlo. Zvláčněte olivovým olejem prošlehaným s hořčicí a se špetkou soli (nebo s domácí majonézou připravenou s olivovým olejem). Salát nechte odležet v chladu, aby se chuť surovin mohla propojit.

3. Nyní připravte rybí balíčky. Z pevnějšího (grilovacího) alobalu nastříhejte 4 čtverce. Do středu každého položte jeden osolený rybí fi let. Přidejte bylinky, na kolečka pokrájenou šalotku, na kroužky pokrájenou papriku a rozpůlená rajčata. Opatrně, ale důkladně zabalte, aby se alobal neprotrhl a voda, ve které je budete připravovat, se nedostala dovnitř.

4. Troubu předehřejte na 180 °C. Balíčky vložte do pekáčku s trochou vody a pečte přibližně 15 až 20 minut.

5. Balíček otevřete a rybu podávejte se salátem. Zvolíte-li místo salátu jako přílohu uvařené brambory, dejte pozor, ať nepřijdete při rozbalování alobalu o šťávu a nemusíte si přidat kalorie máslem nebo tučným dipem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...