Kapr v trojobalu

Postup přípravy

1. Vykuchaného a šupin zbaveného kapra omyjte, osušte a ostrým nožem naporcujte na podkůvky o výšce přibližně 2,5 cm.

2. Každou porci dobře osolte, pokapejte citronovou šťávou a nechte aspoň hodinu v chladu odležet.

3. Pak je obalujte nejprve v hladké mouce,poté v lehce osolených a prošlehaných vejcích a nakonec v prosáté strouhance. Dlaní ji přimáčknete a přebytečnou oklepnete.

4. Podkůvky vkládejte do nádoby s vyšší vrstvou dobře rozehřátého tuku. Nechte asi 2 minuty zatáhnout, pak snižte plamen a pozvolna smažte, až strouhanka krásně zezlátne. Přebytečný tuk nechte odsát na papírových kuchyňských utěrkách.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...