Bělomasá ryba s květákovým pyré

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Květák uvaříme doměkka v osolené vodě. Pak ho rozmixujeme spolu se smetanou dohladka, nakonec přidáme jednu lžíci másla a špetku strouhaného muškátového oříšku.

Rybu osolíme, opepříme a opečeme na 1 lžíci másla z obou stran dozlatova. Chřest a fazolky překrojíme napůl, rajčátka také tak. Zeleninu opečeme v pánvi na 1 lžíci másla. Pak ji zalijeme vínem, necháme ho odpařit, pak přidáme vývar, kapary a olivy, provaříme a případně i zredukujeme. Šťávu doladíme solí a pepřem. Odstavíme a vmícháme poslední lžíci studeného másla na zahuštění.

Na talíři navrstvíme pyré, rybu, zeleninu a zalijeme šťávou. Dozdobíme čerstvými špenátovými lístky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...