Sekaná v kapustě plněná vejci

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mleté maso ochutíme solí, pepřem a důkladně promícháme. Když se začne maso pojit, přidáme v troše mléka rozmočené plátky chleba i se zbylým mlékem a ze směsi vymícháme kompaktní a pevné masové těsto.

Z listů kapusty seřízneme silná žebra a 3 minuty povaříme ve vroucí osolené vodě. Scedíme je a zprudka zchladíme ve studené vodě. Tvrdé konce odkapaných a osušených listů naklepeme paličkou na maso a rozložíme je na pracovní desku ve dvou řadách tak, aby se na koncích překrývaly.

Na střed listů dáme polovinu masové směsi, poklademe ji řadou oloupaných vajec s odříznutými špičkami a zakryjeme druhou polovinou směsi. Rukama sekanou upravíme do souměrného válečku a zabalíme ji do kapustových listů. Sekanou převážeme přes listy kuchyňským provázkem a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C 40 minut.

Poznámka k receptu

K sekané podávejte šťouchané brambory nebo bramborovou kaši smíchanou s nastrouhaným balkánským sýrem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...