Sekaná pečeně s petrželkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nakrájené žemle zalijeme mlékem, necháme nasáknout, vymačkáme a smícháme s mletým masem. Přidáme vejce, jemně nakrájenou cibuli, mouku, utřený česnek, majoránku, pepř a sůl a dobře promícháme.

Masovou směs rozložíme na potravinovou fólii, překryjeme ji druhou fólií a válečkem nebo dlaní ji rozprostřeme do co největšího obdélníku. Opatrně sejmeme horní fólii a směs rovnoměrně posypeme
petrželkou. Pomocí dolní fólie směs svineme do rolády, opatrně přeložíme do pekáčku a mokrou rukou uhladíme.

Sekanou potřeme bílkem, poklademe plátky slaniny, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut dozlatova. Během pečení sekanou podle potřeby podléváme vodou a přeléváme výpekem.

Hotovou sekanou nakrájíme na plátky, bohatě posypeme petrželkou a podáváme s vařenými brambory.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...