Sekaná pečeně s míchanými vejci

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na pánvi rozehřejeme nakrájenou slaninu, vlijeme 5 rozšlehaných mírně osolených vajec, za stálého míchání je necháme trochu ztuhnout a odstavíme z ohně.

Nakrájené žemle zalijeme mlékem, necháme je nasáknout, vymačkáme a smícháme s mletým masem. Přidáme zbylé vejce, jemně nakrájenou cibuli, mouku, pepř a sůl a dobře promícháme.

Masovou směs rozložíme na potravinovou fólii, překryjeme ji druhou fólií a válečkem nebo dlaní rozprostřeme do co největšího obdélníku. Opatrně sejmeme horní fólii, směs rovnoměrně posypeme
petrželkou a rovnoměrně pokryjeme míchanými vejci na slanině.

Pomocí dolní fólie masovou směs svineme do rolády, opatrně přeložíme do pekáčku, uhladíme mokrou rukou a potřeme bílkem. Sekanou vložíme do trouby vyhřáté asi na 150 °C (pozor, při vyšší teplotě by mohla sekaná prasknout!) a upečeme za občasného podlévání vodou a přelévání výpekem. Sekaná je výborná teplá i studená.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...