Nakládané maso v zelných listech

Seznam surovin

Na nálev:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Zelí povaříme 5 minut, ochladíme v ledové vodě a rozebereme na listy. Vrátíme je zpět do vody, osolíme a vaříme ještě 5 minut. Změklé listy zchladíme v ledové vodě. Listy podélně rozkrojíme a vykrojíme středovou tuhou část.

Mleté maso osolíme, opepříme, promícháme s vejcem, strouhankou, kořením do mletých mas, paprikou, moukou a oloupanou a najemno nakrájenou cibulí. Ze směsi připravíme stejně velké válečky o váze 25 - 30 g, které opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji a necháme odkapat na papírové utěrce. Po vychladnutí každý váleček zabalíme do připraveného listu a zajistíme špejlí nebo párátkem.

Zbylé cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Do sklenic klademe střídavě kolečka cibule, naplněné zelné listy a koření (bobkový list, pepř a nové koření). Plné sklenice zalijeme lákem z okurek, špejlí vytlačíme přebytečný vzduch, uzavřeme a necháme v chladu asi týden rozležet.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...