Mleté maso pod peřinou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme maso a restujeme, dokud se maso nerozpadá na drobné kousky. Směs dochutíme solí, pepřem, protlakem a oreganem a dusíme pod poklicí zvolna 20 minut. Nakonec vše promícháme s utřeným česnekem, necháme vychladnout a do směsi vmícháme polovinu sýru.

Podle návodu na obalu připravíme bramborovou kaši. Vychladlou kaši rozšleháme s vejcem, žloutkem a zbylým sýrem. Třetinu kaše promícháme s pažitkou. Zapékací misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a dno pokryjeme vrstvou masové hmoty.

Pažitkovou kaši dáme zvlášť do cukrářského sáčku. Neochucenou kaši také. Obě kaše dekorativně nastříkáme na maso v misce a v troubě vyhřáté na 170 °C zapečeme 30 minut.

Poznámka k receptu

Ochuťte kaši passatou nebo špenátovým protlakem - získáte tak barevné variace.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...