Mleté kuličky s angreštem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Housky nakrájíme na kostičky, zalijeme je 2 dl bílého vína a necháme 20 minut odpočinout. Mezitím nakrájíme anglickou slaninu na kostičky, cibulky očistíme a nakrájíme najemno. Mleté maso vložíme do mísy, osolíme ho, opepříme a rozmícháme. Přidáme namočenou housku a vše důkladně promícháme. Pak přidáme polovinu nakrájené cibulky a slaniny a opět dobře promícháme.

Z masové hmoty oddělujeme malé kousky, které vytvarujeme v namočených dlaních do kuliček. Dno pekáčku poklademe zbylou slaninou a cibulkou, na ně rozložíme masové kuličky, vše podlijeme zbylým bílým vínem smíchaným se sójovou omáčkou a přidáme opláchnutý angrešt, který jsme promíchali s cukrem.

Vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme nezakryté 15 minut dozlatova. Podáváme s různě upravenými bramborami nebo s čerstvým pečivem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...