Masové kuličky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Housku rozlámeme do mléka a necháme ji změknout.

Mleté maso vložíme do mísy, přimícháme rozmočenou housku a vejce, směs opepříme, osolíme, ochutíme drceným kmínem a důkladně promícháme, až se vše spojí.

Ze směsi utvoříme v mokrých dlaních malé kuličky o průměru asi 3 cm a usmažíme je ze všech stran v pánvi ve vyšší vrstvě oleje.

Poznámka k receptu

Kuličky můžete také upéct v troubě. Rozložte je na plech vymazaný olejem a pečte asi 20 minut při 180°C.

Výbornou změnou jsou masové kuličky různě obalené. Podávat je pak můžete hned po obalení nebo je i s obalem ještě krátce opečte na grilu či v troubě.

Možnosti obalu: v listu cibule předem spařené, v zelené spařené nati cibulky nebo pórku, v sýru, ve slanině, v kapustě či zelí (na 2 min v osolené vroucí vodě spařené) a nebo v lodičce z čerstvé papriky.

Hodnocení: 4,5/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...