Masové knedlíčky v zelí

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Zpěň na špeku cibulku. A když je zlatovlasá, zaplň kastrol kilogramem kysaného zelí.

Svař a podus hrnek rýže. Vyklopíš ho celý do mletého, na oleji osmahlého masa. Masa měj půl z váhy zelí. Vepřové a hovězí, sůl, pepř, zázvor, muškát, kmín či jinou kořenící směs, pár lžic polohrubé mouky. Čtyři vejce rozklepneš, rozmícháš a počkáš, až se hmota spojí a uleží. Knedlíčky jak mandarinky vyčaruješ v dlaních.

Patnáct minut ve varu je zdusíš se zelím. Vodu sleješ. Paprikou syp, smetanou je v zelném obložení na talíři polij.

Poznámka k receptu

Když ti zbudou od oběda, do ledničky dej si celý kastrol! Studené jsou jasně nejchutnější. Z ledničky, když letní parna člověka z nás vylidní, jako svaté přijímání jedl jsem je čtyři dni

Hodnocení: 4,5/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...