Maminčiny karbanátky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Žemle rozdrobíme do mísy a zalijeme je mlékem. Přidáme trochu muškátového květu a mleté papriky, osolíme a počkáme, až se žemle rozmočí. Pak je promneme prsty na kaši a vmícháme spolu s vejcem do mletého masa. Nakrájený pórek zpěníme na rozpáleném oleji. Olej slijeme a pórek vmícháme do masové směsi.

Z připravené směsi utvoříme mokrýma rukama 16 stejně velkých koulí, zploštíme je do tvaru karbanátků a obalíme ve strouhance. Pozvolna je usmažíme z obou stran v pánvi na oleji a necháme odkapat na papírové utěrce.

Po vychladnutí naskládáme karbanátky do krabičky vyložené krajíci chleba a uložíme v chladničce. Před odchodem na výlet do krabičky přidáme ještě čerstvé krajíce chleba a zeleninu (např. rajčátka).

Poznámka k receptu

Nezapomeňte přibalit ke karbanátkům ubrousky a případně i hořčici ve skleničce se šroubovacím uzávěrem.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 3

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde