Chilli con carne II

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Ve větším hrnci rozpalte olej a opečte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte chilli a římský kmín a krátce je orestujte, aby se rozvoněly a jejich chuť získala na intenzitě. Pak přidejte maso a zprudka ho opečte. Důkladně pracujte vařečkou, abyste rozdělili všechny slepené hrudky masa.

2. Jakmile je maso zlatavé, přidejte na kousky nakrájenou papriku, rajčata, protlak a vývar. V polních podmínkách si výjimečně můžete pomoci polotovarem. Promíchejte, osolte, přikryjte pokličkou a duste za občasného míchání asi 20 minut. Přidejte majoránku, a pokud je v hrnci příliš tekutiny, nechte ji odpařit (správné chilli by mělo mít krémovou konzistenci). Opepřete, vmíchejte čokoládu a fazole, nechte ještě asi 10 minut prohřát. Ideální přílohou je čerstvý chleba.

Poznámka k receptu

Ostré chilli vonící římským kmínem si zamilujete, i když ve vás trampská duše jinak nedřímá. Čokoláda je naše tajná zbraň, nádherně je zjemní a podtrhne štiplavou chuť mletého chilli.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...