Lahodná velikonoční hlavička

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Formu na srnčí hřbet vymažte olejem a vyložte plátky slaniny tak, aby se jednotlivé kousky překrývaly. Díky tomu se nádivka snadno vyklopí z formy. Housky nakrájejte na drobné kostky, nasypte do velké mísy a zalijte rozehřátým máslem.

2. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky smíchejte s mlékem, prošlehejte vidličkou a nalijte na housky. Uzené maso nakrájejte na kostičky, bylinky nasekejte, přidejte k základu na nádivku a promíchejte. Z bílků se špetkou soli vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do směsi.

3. Směs přendejte do připravené formy a dobře upěchujte. Pokud slanina přesahuje z formy, přeložte ji přes nádivku. Vložte do vyhřáté trouby a pečte 35–40 minut nebo dokud povrch nezezlátne a párátko zapíchnuté doprostřed nevytáhnete suché.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...