Králík s červenou řepou a kuskusem

Seznam surovin

Na kuskus:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme kuskus. V kastrolu přivedeme k varu 2 dl vody a rozpustíme v ní kostku vývaru. Přisypeme kuskus a anýz, kastrol přikryjeme pokličkou a dále již nevaříme. Za 2 minuty přidáme ke kuskusu očištěnou jarní cibulku nakrájenou na nudličky, kuskus lehce promícháme vidličkou a udržujeme v teple.

Králičí hřbet osolíme, opepříme a opečeme ho ze všech stran v pánvi na olivovém oleji. Přidáme červenou řepu nakrájenou na tenké nudličky a společně ještě lehce orestujeme, dokud řepa nezměkne.

Kuskus rozdělíme do misek nebo talířů, přidáme králičí hřbet nakrájený na plátky a každou porci posypeme na kolečka nakrájenou červenou cibulkou.

Poznámka k receptu

Zkuste králičí hřbet naložit přes noc do šťávy z červené řepy (čerstvé nebo nálevu ze sterilované řepy). Pak ho upečte tak, jak je uvedeno v receptu. Bude mít na řezu velmi zajímavou barvu.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...