Králík pečený na divoko

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Králíka očistíme, odblaníme, vykostíme a lehce osolíme. V misce smícháme prolisovaný česnek, olej, borovičku (nebo gin), vmícháme bobkové listy, nové koření a pepř a touto směsí maso potřeme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a rozložíme na dno pekáčku. Položíme na ní kraličí maso, zakryjeme ho na plátky nakrájeným bůčkem, přiklopíme pokličkou nebo zakryjeme fólií a necháme marinovat do druhého dne.

Pekáček s králíkem odkryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 70 minut. Během pečení maso podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Pak odhrneme plátky bůčku stranou a maso dopečeme dozlatova.

Výborně chutná s bílým pečivem nebo pečenými bramborami.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...