Králík na smetaně a slanině

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Králíka očistíme, hřbet a stehna poklademe slaninou, obložíme ho plátky nakrájené očištěné zeleniny, přidáme koření, přiklopíme a necháme odležet v chladu nejméně 8 hodin. Pak králíka podlijeme vínem a vložíme do trouby vyhřáté na 175° C. Po 30 minutách králíka podle potřeby podlijeme vodou a dále pečeme asi 20 minut. Pak ho znovu podlijeme a dále pečeme, dokud nejsou stehna měkká.

Upečeného králíka vyjmeme z pekáče, výpek přelijeme do kastrolu, pekáček vypláchneme trochou vody, dobře oškrábeme výpek na stěnách a přilijeme do kastrůlku. Králíka vložíme zpět do pekáčku a
necháme přiklopeného ve vypnuté troubě, aby nevychladl.

Do výpeku přidáme hořčici, špetku nastrouhané citronové kůry, citronovou šťávu a cukr, přilijeme vývar a mouku rozmíchanou ve smetaně a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Pak stáhneme teplotu a vaříme dalších 20 minut.

Omáčku propasírujeme přes jemný cedník a dochutíme solí, octem, případně ještě cukrem. Králíka naporcujeme, rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou, doplníme brusinkami a podáváme s
houskovými knedlíky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...