Špíy z jehněčího masa (sosati)

Seznam surovin

Marináda:

Ostrá rajská omáčka:

Bílá omáčka:

  • marináda (zbylá marináda, v níž se marinovalo maso )
  • máslo 1 lžíce
Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. MARINÁDA: Maso v misce promíchejte s mlékem, olejem, kořením, citronovou šťávou a solí a nechte je 30 minut v chladu marinovat.

2. OSTRÁ OMÁČKA: V rendlíku zahřejte olej a zpěňte v něm oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přimíchejte rajčatový protlak a nakrájenou čerstvou nebo drcenou sušenou chilli papričku, osolte, trochu podlijte vodou a na mírném ohni vařte pod pokličkou asi 10 minut.

3. Marinované maso osušte papírovým ubrouskem a navlékněte je na špíz střídavě se slaninou, cibulkami a osušenými švestkami.

4. BÍLÁ OMÁČKA: Do marinády přidejte máslo a svařte ji asi na polovinu objemu.

5. Pánev potřete lehce olejem a špízy opečte po všech stranách. Podávejte je s rajskou omáčkou a bílou omáčkou ze svařené marinády.

Poznámka k receptu

Ke špízům připravte uvařenou rýži, promíchanou s nasekanou chilli papričkou, nasekanou petrželkou a opečenými kostkami ananasu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...