Kefta kebab s pita chlebem a salátem Fatush

Seznam surovin

Na salát:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do masa přidáme polovinu nasekané natě petržele a máty, nasekanou cibuli, kečup, pepř, sůl, sladkou papriku a lžičku arganového oleje a přibližně 0,8 - 1 dl vody. Směs dobře promícháme a vytvarujeme do kuliček, které napíchneme na špejle pro snadné opečení na grilu. Pokud nemáme gril, usmažíme kebaby na pánvi.

Na salát nakrájíme oloupané okurky, rajčata, červenou cibuli a česnek na velmi drobné kousky, přidáme druhou polovinu nasekané natě máty a petržele. Promícháme spolu s trochou arganového oleje a citronové šťávy.

Kebaby podáváme s pita chlebem a salátem fatush.

Poznámka k receptu

Arganový olej je jeden z nejvzácnějších olejů na světě. Získává se pomocí procesu tradičního ručního lisování, díky kterému jsou zachovány veškeré účinné látky. Arganový olej tak působí jako zdroj přírodních antioxidantů, podporuje kardiovaskulární systém, stimuluje lymfatický systém a příznivě ovlivňuje kvalitu vlasů, pokožky i nehtů. Díky obsahu nenasycených tuků napomáhá arganový olej udržovat normální hladinu cholesterolu v krvi a pomáhá i v prevenci kardiovaskulárních onemocnění či cukrovky. Využít se dá při přípravě studených i teplých pokrmů. Ideální je do salátů a pomazánek, hodí se však i k přípravě pečených a grilovaných jídel a skvěle doplňuje ryby a mořské plody, orientální pokrmy ale i sladké dezerty. Kvalitní arganový olej je značky Argand´Or, o čemž svědčí i jeho certifikáty kvality a podpora marockého velvyslanectví.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...