Jehněčí souvlaki

Seznam surovin

Pita chléb:

Tzatziki:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso nakrájejte na kostky.

V misce rozmíchejte citronovou šťávu s olejem, solí, pepřem a bylinkami. Přidejte nakrájené maso, promíchejte a nechejte rozležet nejlépe přes noc.

Droždí smíchejte se lžící mouky a cukrem a nechejte vzejít kvásek. Poté přidejte zbylé suroviny a vypracujte hladké těsto. Rozdělte ho na stejně velké kousky a vytvarujte tenké placky. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechejte ještě krátce kynout. Vložte do trouby předehřáté na maximum a pečte asi 3 minuty z obou stran.

Okurku nastrouhejte, lehce osolte a nechejte chvilku odležet. Vymačkejte z ní přebytečnou vodu a přidejte jogurt, ocet nebo citronovou šťávu a koření. Dobře promíchejte a dejte do chladničky.

Odleželé kousky masa napíchejte na jehly a ugrilujte nebo opečte na grilovací pánvi ze všech stran. Souvlaki podávejte s pita chlebem a tzatziki.

Poznámka k receptu

TIP Tzatziki budou chutnější, když necháte z jogurtu vykapat vodu. Stačí vylít jogurt na cedník překrytý čistým plátnem, podložit miskou a nechat v chladničce přes noc.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...