Gasconnade neboli gaskoňská kýta

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V předvečer příprav dejte vykapat sardelové filety. Nakrájejte je po délce. Oloupejte 4 stroužky česneku a rozdrťte. Špičatým nožem prošpikujte kýtu sardelovými nudličkami a přidejte drcený česnek. Opakujte tak dlouho, dokud nedojdou připravené přísady.

Kýtu zabalte do alobalu a nechejte odpočinout do dalšího dne.

Tymián nasekejte do oleje a také nechejte odpočinout.

V den, kdy chcete kýtu jíst, zahřejte troubu na 190 °C. Kýtu pomažte olejem, v němž jste macerovali tymián. Pečeme podle velikosti 1 - 2 hodiny.

Česnek rozdělte na stroužky, ale neloupejte je, a obložte jimi kýtu přibližně v polovině pečení. Kýtu v průběhu pečení poléváme vypečenou šťávou případně vývarem.

Po dopečení necháme maso přibližně 15 minut v troubě a pak teprve porcujeme. Vyjmeme česnek, který podáváme zvlášť a omáčku zahustíme.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...