Jehněčí kotletky na rozmarýnu

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na kostičky a nasypeme na dno pekáčku. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, vložíme očištěné maso a potřeme ho částí česneku rozetřeného se solí. Zbylý česnek rozložíme kolem masa, přidáme rozlámané větvičky rozmarýnu, vše ještě trochu osolíme, opepříme a podlijeme vývarem.

Pekáček zakryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme 15 minut. Pak troubu vypneme a maso v ní necháme přiklopené ještě asi 40 minut.

Hotové maso vyjmeme a udržujeme v teple. Šťávu v pekáčku prudce svaříme na sporáku asi na polovinu množství. Maso nakrájíme na jednotlivé kotlety a podáváme přelité hustou šťávou.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...