Jehněčí kleftiko

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Jehněčí kýtu očistěte a nakrájejte na kostky asi o hraně 5cm. osolte, opepřete a posypte oreganem. zakápněte citronem a olivovým olejem. mrkev nakrájejte na silnější kolečka, brambory na větší kostky, rajčata na plátky, česnek nadrobno. v hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vhoďte do ní mrkev a hrášek. vařte 2 minuty a pak je sceďte.

2. v rendlíku rozpalte máslo a opečte na něm zeleninu, v dalším hrnci rozpalte zbylý olej a orestujte maso. Když se zatáhne, přidejte česnek a krátce opečte. na pánvi osmažte brambory a plátky rajčat. připravte 6 plátů pečicího papíru a rozdělte na ně maso i všechnu zeleninu, nakonec přidejte na kostičky nakrájený sýr. vše pečlivě zabalte, balíčky položte na hluboký plech a pečte v troubě předehřáté na 180°c asi 40 minut. ihned podávejte.

Poznámka k receptu

Kleftiko je zosobněním řecké kuchyně – jemně ochucené maso, pečené brambory, šťavnatá rajčata a chutě, které se během pečení dokonale prolnou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...