Jehněčí kebab s cizrnovým salátem

Seznam surovin

Na salát:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jehněčí maso umeleme a vložíme do mísy. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, mátový čaj vysypaný z čajového sáčku, jemně nasekanou feferonku a citronovou kůru a vejce. Hmotu osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

Z masové hmoty vvytvarujeme 12 tenkých válečků, do každého z nich zapíchneme špejli a válečky ke špejli dobře přitiskneme rukou. Potřeme je olejem, rozložíme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme je do trouby zapnuté na gril a vyhřáté na 190 °C a grilujeme za průběžného otáčení asi 15 minut.

Mezitím do mísy nasypeme uvařenou nebo konzervovanou cizrnu (bez nálevu). Přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na proužky, omytou papriku zbavenou semínek a nakrájenou na čtverečky, stonky řapíkatého celeru nakrájené na plátky a na kousky nakrájená sušená rajčata, promícháme a salát dochutíme trochou oleje ze sušených rajčat.

Kebaby rozdělíme na talíře a podáváme s cizrnovým salátem.

Poznámka k receptu

Připravte ke kebabům studenou omáčku z kelímku zakysané smetany ochucené trochou soli a pepře a promíchané se lžící nasekané čerstvé máty.

Pokud chcete uvařit cizrnu, namočte ji asi na 4 hodiny do studené vody. Pak ji sceďte, propláchněte studenou vodou, zalijte čistou vodou, přiveďte k varu a vařte 30 – 40 minut doměkka (nesolte).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...