Španělští ptáčci

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Plátky hovězího masa dobře naklepeme, osolíme a z jedné strany je opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme kousek salámu, silnější plátek okurky, čtvrtku vařeného vejce, kousek slaniny a několik koleček cibule. Plátky s náplní pevně zavineme a svážeme nití nebo kuchyňským provázkem (lze je i sepnout speciálními kovovými sponami).

V kastrolu rozehřejeme tuk, přidáme zbylou cibuli nakrájenou nadrobno a necháme ji zpěnit. Pak do kastrolu vložíme připravené masové závitky a zprudka je opečeme ze všech stran. Podlijeme je trochou horkého masového vývaru a dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké. Pak závitky vyjmeme, odstraníme z nich nitě a uložíme je v teple.

Šťávu v kastrolu vydusíme, až se na povrchu objeví tuk. Zaprášíme ji moukou, lehce ji osmahneme, přilijeme opět trochu vývaru, promícháme a vaříme ještě asi 20 minut.

Ptáčky rozdělíme na talíře, přelijeme je omáčkou a podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...