
Lze použít i vepřové maso na kosti (krkovice nebo kotleta), v tom případě vynecháme špek.
Špek nakrájíme na kostičky a vypražíme. Kostičky můžeme odstranit a nechat pouze tuk.
Maso ze všech stran prudce opečeme na vypraženém sádle ze špeku, obalíme kořením a pomerančovou kůrou, uložíme do pekáčku, posolíme, podlijeme svařeným vínem a přiklopené pečeme 3 hodiny při 150°C. Přibližně hodinu před koncem pečení můžeme přidat několik menších mrkví.
Na konci pečení vyjmeme maso, šťávu podle potřeby zahustíme odvařením nebo použijeme zbytky vinné redukce na odvaření zbytků připečených na okraji pekáčku. Mrkvičky podáváme jako dekoraci. Podáváme s vařenou rýží.
Lze použít i vepřové maso na kosti (krkovice nebo kotleta), v tom případě vynecháme špek.
Načítám komentáře...