Pražská hovězí roláda

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Šunku nakrájíme na kostičky a lehce opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme hrášek a rozšlehaná vejce, osolíme, opepříme a umícháme do polotuha. Směs odstavíme a necháme vychladnout.

Mezitím maso rozklepeme přes potravinovou fólii na tenký plát (díky fólii se maso nepotrhá a
necáká z něj šťáva).

Vychladlou vaječnou směs smícháme s hrubou moukou a rozetřeme na plát masa. Stočíme ho do rolády, převážeme ji provázkem, poklademe plátky slaniny a vložíme do pekáčku. Roládu podlijeme vývarem a pečeme asi 40 minut v troubě vyhřáté na 170 °C za občasného přelévání výpekem.

Upečenou roládu vyjmeme z pekáče, výpek zaprášíme hladkou moukou, zalijeme trochou vody a provaříme. Omáčku podle potřeby dochutíme pepřem a solí a přecedíme.

Roládu nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...