Cikánská hovězí pečeně

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Maso v celku prošpikujte klínky špeku, osolte a opepřete a na rozpáleném sádle zprudka opečte ze všech stran. Vyjměte ho a do výpeku vložte najemno nakrájenou cibuli, 4 až 6 kuliček nového
koření a asi 10 kuliček pepře a restujte, až cibule zesklovatí. Přidejte pokrájená rajčata (nebo protlak) a pálivou papriku. Chvíli restujte, pak do základu vraťte maso, zalijte vývarem a zakryté dejte
do trouby předehřáté na 160 °C.

2. Pečte do změknutí masa (Při této teplotě by to mělo trvat asi 2 hodiny. Můžete péct i při nižší teplotě a dobu pečení protáhnout, maso je pak ještě křehčí a šťavnatější.)

3. Mezitím zalijte sušené houby vodou a asi půl hodiny je povařte. Pak sceďte. (Použijete-li čerstvé houby, pokrájejte je na menší kousky a asi 10 až 15 minut restujte na lžíci sádla.)

4. Do kastrolu k měkkému masu přidejte na plátky pokrájený česnek, na kostičky pokrájené papriky, na kolečka pokrájenou klobásu a houby (povařené sušené nebo podušené čerstvé). Společně
ještě asi 5 minut provařte a nakonec přidejte na kostičky pokrájené vařené brambory. Nechte je jen prohřát v teplé šťávě, už nevařte. Maso nakrájené na plátky a omáčku s bramborami můžete podávat zvlášť.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...