Svíčkové plátky Ometepe

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Základem je samozřejmě hovězí maso ze zadní části zvířete, vhodná je svíčková. Čím mladší býček, tím lepší. Očištěné stejné plátky masa posolíme a obalíme v hladké mouce.

Na pánev nalijeme po celém dně olivový olej a osmahneme na něm cibuli. Těsně před tím, než začne cibule hnědnout, položíme na ni plátky masa a opečeme z obou stran. Podle chuti zvolíme délku pečení. Hotové maso odložíme na talíře, na kterých je budeme servírovat, a do výpeku v pánvi nalijeme smetanu. Přidáme nastrouhaný balkánský sýr, dvě lžičky kávy a krátce povaříme. Omáčkou přelijeme připavené plátky masa.

Jako příloha se výborně hodí restované žampiony na másle s pórkem a sezonní zelenina. Vynikající je také zelenina grilovaná - lilek, rajče, cuketa. Vyzkoušet můžete i opečené banány.

Poznámka k receptu

Tento recept vyžaduje skutečně kvalitní maso, žádnou takzvanou falešnou svíčkovou, ale pěkně pravou, dokonce se doporučuje maso z mladého býčka.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...