Svíčková špikovaná celerem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso očistíme a omyjeme, osrým nožem nebo špikovací jehlou v něm uděláme otvory a zasuneme do nich celer nakrájený na špalíčky (místo slaniny). Maso osolíme, případně ještě svážeme provázkem, aby si udrželo hezký tvar válečku, opečeme ho ze všech stran v kastrolu na oleji a vyjmeme.

Ve výpeku orestujeme za stálého míchání na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a když začne zlátnout, přidáme nakrájenou cibuli a pokračujeme v restování, dokud i cibule nezačne zlátnout.

Přidáme hořčici, koření zavázané v kousku čistého plátna, vše zalijeme polovinou vývaru a povaříme. Do tohoto základu vložíme zpět opečené maso a dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké.

Pak vyjmeme sáček s kořením, přilijeme zbylý vývar a přivedeme k varu. Vmícháme mouku rozmíchanou v acidofilním mléce a vaříme ještě alespoň 20 minut.

Na závěr maso vyjmeme a nakrájíme na plátky, omáčku rozmixujeme, dochutíme solí a citronovou šťávou, vrátíme do ní plátky masa a prohřejeme.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...