Řezy ze svíčkové s brusinkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Omyté a osušené maso zbavené blan nakrájíme na 4 silnější steaky. Po obvodu steaky obalíme plátky slaniny a ovážeme provázkem. Opeříme je, posypeme koriandrem, koření k masu důkladně přimáčkneme a necháme 2 hodiny odležet.

Steaky zprudka opečeme z obou stran na pánvi, přendáme je do pekáčku a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C minimálně 8 a maximálně 15 minut, podle toho, jak chceme mít maso propečené. Upečené maso vyndáme, zabalíme do alobalu a necháme ještě 8 minut stát.

Víno svaříme na třetinu s medem a pár kapkami tabasca. Přidáme brusinkový kompot a odstavíme z ohně. Nakonec vlijeme výpek z masa a promícháme.

Cuketu omyjeme, nakrájíme na špalíčky, zprudka je orestujeme v pánvi na olivovém oleji a lehce osolíme.

Maso rozdělíme na talíře a doplníme špalíčky cukety.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde