Hovězí steaky s cibulovou krustou

Seznam surovin

Na krustu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Steaky lehce naklepeme nebo jen rozmáčkneme dlaní. Opepříme je, potřeme olejem a necháme 30 minut odležet.

Mezitím připravíme krustu. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli a na mírném ohni za průběžného míchání restujeme asi 5 minut. Pánev odstavíme z ohně a cibuli necháme lehce prochladnout. Nastrouhaný čedar smícháme s hořčicí, přidáme prochladlou cibuli a smetanu a směs podle chuti osolíme.

Odleželé steaky osolíme a zprudka opečeme v pánvi na rozehřátém olivovém oleji z každé strany asi 30 vteřin. Pak snížíme plamen, pánev zakryjeme pokličkou a steaky dopečeme z každé strany 3 – 4 minuty (zůstanou uvnitř lehce růžové). Rozdělíme na ně připravenou cibulovou směs, vložíme je na chvilku do trouby pod rozehřátý gril a grilujeme, až začne směs na povrchu zlátnout. Podáváme ihned.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...