Holštýnský steak

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. Osmahněte ji do zlatova na 2 lžících rozpáleného oleje (stále míchejte) a potom ji přendejte na talíř.

Zbývající olej nalijte do pánve a rozehřejte. Vložte do něj bifteky a opékejte zprudka na každé straně 4 minuty, pokud je chcete mít krvavé, 5-6 minut, chcete-li je mít středně propečené, nebo 6-8 minut, jestliže je máte rádi hodně propečené (záleží také na tloušťce masa).

Hotové bifteky osolte a opepřete, přendejte na nahřáté talíře a poklaďte je máslovými hoblinkami. Cibuli rychle vmíchejte do vypečené šťávy, dochuťte pepřem a solí, přidejte na talíře k masu a ihned podávejte.

Poznámka k receptu

Vhodnou přílohou jsou brambory maštěné máslem posypané zelenou petrželkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...