Beefsteak s cibulovou marmeládou

Seznam surovin

Na marmeládu:

Na přílohu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Steak ogrilujeme na pánvi ze všech stran, aby se maso "zatáhlo" a pak dáme na 20 min do trouby vyhřáté na 130 °C.

Brambory vařené ve slupce nakrájíme na centimetrové plátky. Mezitím si dáme povařit smetanu s bylinkami, česnekem a parmazánem a nakrájené brambory do ní přidáme. Prohřejeme a dáme na 7 min do trouby při 160 °C zapéct.

Na cibulovou marmeládu si najemno nakrájíme červené cibule a orestujeme je na pánvi na másle, přidáme vinný ocet a červené víno, osolíme, podusíme a nakonec přidáme cukr.

Na mase vytaženém z trouby necháme rozpustit kus čerstvého másla, osolíme a opepříme ho. Servírujeme ho napůl rozříznuté a pokryté cibulovou marmeládou. Na talíři upravíme spolu se smetanovými bramborami a ozdobíme rukolou.

Videopostup zde:

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...