Steak s vinnou omáčkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Steaky hřbetem ruky lehce naklepejte, potřete je olejem a nechejte v chladu rozležet do druhého dne. Asi hodinu před přípravou steaky vyndejte z chladničky. Posypejte je pepřem, solí a hladkou moukou a na pánvi potřené olejem zprudka osmažte, asi minutu po každé straně. Pak steaky přendejte na plech vyložený pečicím papírem nebo mřížkou a vložte je do trouby předehřáté na 150 °C a pečte 10–15 minut.

Mezitím zpěňte na rozpuštěném másle nadrobno nakrájenou šalotku. Zalijte ji vínem a vývarem a vařte, dokud se asi třetina tekutiny neodpaří. Vmíchejte do omáčky med, škrobovou moučku rozmíchanou v trošce vína a nechejte přejít varem. Nakonec do omáčky přidejte kuličky vína, aby se prohřály. Omáčku podle chuti osolte a opepřete.

Poznámka k receptu

Podávejte s opečenými bramborami a rukolou.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...